Škola 3D printanja

Škola 3D printanja je radionica namijenjena za djecu od 10 do 16 godina u trajanju od 12 školskih sati.

Ideja radionice je približiti modernu i novu tehnologiju 3D printanja učenicima te ih uvesti u svijet 3D printanja koji svakodnevno raste te kao takav pruža brojne mogućnosti za sve zainteresirane. U sklopu radionice učenici će prvo naučiti kako razmišljati na konstruktivan  i logičan način te kako na temelju takvog razmišljanja izvesti neku vlastitu ideju određene igračke, pomagala ili nekog drugog proizvoda iz svoje mašte u realan svijet.

Tehnologija 3D printanja nam pruža mogućnost da vlastite ideje i zamisli pretvorimo u fizički proizvod te je kao takva izrazito zanimljiva i napredna tehnologija budućnosti.

Učenici će naučiti kako izraditi 3D model svog zamišljenog proizvoda u odgovarajućem softveru te kako taj 3D model pripremiti za 3D ispis. Nakon izrade potrebnog 3D modela i pripreme istog za 3D ispis učenici će uz stručno vodstvo izvesti 3D ispis svog proizvoda na 3D printeru. Na taj način učenici će vidjeti i iskusiti kompletan proces prenošenja ideje svog predmeta prvo u virtualni, a zatim i u fizički svijet.