Kako riješiti problem programiranjem?

Udruga Mladi informatički stručnjaci u sklopu Europskog tjedna programiranja, a uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, provela je radionicu "Riješi problem programiranjem". Radionica je održana u utorka, 19. listopada, u prostoriji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Na radionici namijenjenoj učenicima drugih i trećih razreda osnovne škole sudjelovalo je deset polaznika. Njezin je cilj bio popularizacija programiranja i učenja temeljenog na igri, a isto je učinjeno na način da su se polaznici upoznali s Micro:bit računalima, MakeCode editorom te njihovim načinom rada. Tijekom radionice učenicima su predstavljena dva problema. Najprije, kako odigrati društvenu igru bez igraće kocke, a potom kako izvršiti nasumičan odabir učenika.

-Prijedlozi rješenja bili su vrlo raznoliki i kreativni, a naposljetku smo probleme riješili programiranjem, pomoću Micro:bit mikroračunala. Nakon rješavanja problema, učenici su pomoću programa za Micro:bit prikazali kako su se osjećali tijekom provedenih aktivnosti. Prikazane emocije bile su raznolike, no jedno je svima bilo zajedničko - svi su bili veseli! To dokazuje da im je radionica bila zanimljiva, a gradivo koje su usvojili poučno, objasnila je voditeljica radionice Dunja Škvorc.

Posted by Dunja Škvorc