Tečajevi 2022./2023.

CENTAR IZVRSNOSTI INFORMATIKE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE (CII MŽ) osnovan je radi dodatnog rada s proaktivnim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvoja njihovih IT znanja i vještina. Nositelj obrazovnih programa Centra je udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS), a partner Međimurski informatički klub (MIK), pri čemu se isti odvija u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje te pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

CII MŽ kao centar izvrsnosti predstavlja centralno mjesto okupljanja IT stručnjaka - studenata tehničkih fakulteta, učitelja i profesora, predstavnika poslovnog i civilnog sektora, i dr. - koji će, obnašajući uloge mentora i voditelja obrazovnih programa, polaznicima omogućiti razvoj naprednog informatičkog obrazovanja te posljedično pridonijeti konkurentnosti i inovativnosti Županije stvaranjem stručnog i kompetentnog kadra.

 

Otvorene su prijave za najbolje STEM tečajeve za učenike osnovnih i srednjih škola u regiji. Uložite vrijeme u izgradnju znanja i vještina iz područja informatike, robotike, matematike, kemije, fizike, strojarstva i drugih prirodoslovnih područja. Izgradite digitalne kompetencije i pripremite svoje dijete za poslove i izazove budućnosti!

Nositelj obrazovnih programa STEM CENTRA je udruga Međimurski informatički klub (MIK) u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS). Radionice se odvijaju u modernim i odlično opremljenim prostorima partnera Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM).

Predavači na radionicama su višestruko nagrađivani stručnjaci iz obrazovnog i privatnog sektora. Naša misija je obrazovanje djece i mladih u STEM području s ciljem izgradnje društva spremnog za izazove budućnosti. Kroz rad STEM CENTRA razvijamo našu viziju sjevera Hrvatske kao poželjne sredine za život budućih mladih stručnjaka.