CENTAR IZVRSNOSTI

CENTAR IZVRSNOSTI INFORMATIKE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE (CII MŽ) osnovan je radi dodatnog rada s proaktivnim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvoja njihovih IT znanja i vještina. Nositelj obrazovnih programa Centra je udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS), a partner Međimurski informatički klub (MIK), pri čemu se isti odvija u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje te pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

CII MŽ kao centar izvrsnosti predstavlja centralno mjesto okupljanja IT stručnjaka - studenata tehničkih fakulteta, učitelja i profesora, predstavnika poslovnog i civilnog sektora, i dr. - koji će, obnašajući uloge mentora i voditelja obrazovnih programa, polaznicima omogućiti razvoj naprednog informatičkog obrazovanja te posljedično pridonijeti konkurentnosti i inovativnosti Županije stvaranjem stručnog i kompetentnog kadra.

Osim Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, udruge MIS i MIK održavaju i prestižne radionice iz šireg područja STEM obrazovanja. Svakako preporučamo pregled i tih radionica. Radionice iz područja STEM-a, čim se ostvari pozitivna financijska potpora, također planiramo uvrstiti u dio našeg zajedničkog centra.

Za više informacija, kliknite na sliku koja sadrži poveznicu:

Projektne aktivnosti obuhvaćaju realizaciju više obrazovnih programa temeljenih na razvoju izvrsnosti učenika na polju računalnog programiranja i rješavanju analitičko-logističkih zadataka. Tečajevi su prilagođeni različitim uzrastima i razvrstani u tematske cjeline. Roditelji ili staratelji učenika prijavljuju kroz "online" prijavnicu svoje dijete temeljem spoznaja u određenu skupinu. Nakon evaluacije pristiglih prijava obavještavamo roditelje o upisu putem elektroničke pošte. Zadržavamo pravo prebacivanja polaznika u neku drugu skupinu, ako je ona primjerena za njega, a roditelj u trenutku prijave nije mogao ili znao samostalno napraviti dobru procjenu.

Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije čine slijedećih 6 skupina:

• Prvi koraci u rješavanju analitičko-logičkih zadataka, uvod u računalno razmišljanje i rješavanje problemskih zadataka s vizualizacijom
    • uzrast: od 2. do 4. razreda OŠ (skupina od 10 polaznika)
    • voditelj: Dunja Škvorc (e-mail: dunja.skvorc@mik.hr)
    • termin održavanja tečaja: UTORAK 19:15-20:45
    • više informacija...

• Rješavanje problemskih zadataka s vizualizacijom kornjačina hoda u programskom jeziku LOGO, pripreme i pristup za natjecanja
    • uzrast: od 3. do 6. razreda OŠ (skupina od 10 polaznika)
    • voditelj: Viktor Lazar (e-mail: viktor.lazar@mik.hr)
    • termin održavanja tečaja: SRIJEDA 19:15-20:45
    • više informacija...

• Uvod u algoritamsko razmišljanje rješavanjem početnih problemskih zadataka u programskom jeziku PYTHON, pripreme i pristup za natjecanja
    • uzrast: od 3. do 5. razreda OŠ (skupina od 10 polaznika)
    • učenici koji se prvi puta susreću s programiranjem u Python programskom jeziku ili ga poznaju tek malo
    • termin održavanja tečaja: ČETVRTAK 19:15-20:45
    • više informacija...

• Rješavanje osnovnih problemskih zadataka usvajanjem osnovnih algoritamskih postupaka u programskom jeziku PYTHON, uvod u složenije strukture podataka i usvajanje složenijih metoda programskog jezika, pripreme i pristup za natjecanja
    • uzrast: od 5. do 7. razreda OŠ (skupina od 10 polaznika)
    • termin održavanja tečaja: UTORAK 19:15-20:45
    • više informacija...

• Rješavanje naprednijih problemskih zadataka primjenom složenijih (matematičkih) algoritama u programskom jeziku C++, primjena složenih struktura podataka i naprednih funkcionalnosti programskog jezika C++, pripreme i pristup za natjecanja
    • uzrast: od 6. do 8. razreda OŠ (skupina od 10 polaznika)
    • učenici s naprednijim znanjima programiranja u Python ili C++ programskom jeziku, sudionici HONI i Državnog natjecanja iz informatike sa zapaženim rezultatima
    • termin održavanja tečaja: PONEDJELJAK 19:15-20:45
    • više informacija...

• Rješavanje naprednih problemskih zadataka primjenom složenih matematičkih algoritama u programskom jeziku C++, primjena složenih struktura podataka i naprednih funkcionalnosti programskog jezika C++, pripreme i pristup za natjecanja
    • uzrast: od 1. do 4. razreda SŠ (skupina od 10 polaznika)
    • voditelj: Miljenko Blažeka (e-mail: miljenko.blazeka@mik.hr)
    • termin održavanja tečaja: PETAK 19:15-20:45
    • više informacija...

CII MŽ je za polaznike BESPLATAN.

Tečajevi će se održavati u učionicama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Svi učenici Međimurske županije, shodno ciljnim skupinama, imaju pravo prijave za upis u CII MŽ. Odabir kandidata vršit će se temeljem pravilnika. Svaka skupina uključivat će 10 učenika kako bi se iskoristile prednosti individualiziranog pristupa poučavanja.

Vodite pažnju da će se provoditi evaluacijski postupak odabira kandidata te da se sva djeca možda neće moći upisati!

Prijavni obrazac za pojedinog učenika ispunjavaju roditelji (ili zakonski zastupnici) putem online prijavnog obrasca, a prijave traju do 18. rujna 2022. godine. Nakon toga slijedi selekcijski postupak i određivanje kandidacijskih lista, a o  čemu će roditelji biti obaviješteni putem elektroničke pošte.