4. kolo Hrvatske Logo lige

Logo je programski jezik koji smo prema preporuci stručnjaka u školskoj godini 2017./2018. uveli kao redoviti tečaj. Između ostalog, bila nam je namjera pronači korak između etabliranih tečajeva udruge koji su primarno usmjereni na programirnaje i algoritme. Rezultati natjecanja pokazuju koliko uspješno smo integrirali Logo u program udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK).

Zadnja subota u siječnju za naše mlade Logo programere značila je još jednu trosatno natjecanje sa ostalim osnovnoškolskim programerima iz cijele Hrvatske uz podršku Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Prije svega najveće čestitke treba uputiti natjecateljima, jer su ovakva natjecanja i priprema za njih ponajviše borba i pobjeda nad samim sobom, te dokaz ustrajnosti, kontinuirane vježbe i nepresušna želja za stjecanjem znajna.

Na četvrtom kolu Hrvatske Logo lige naši članovi natjecali su se u kategorijama trećih, četvrtih, petih i šestih razreda osnovne škole. Natjecatelji trećih i četvrtih razreda pokazali su odlično znanje i snalaženje u matematičkim pojmovima koje će u okviru osnovnoškolskog obrazovanja učiti tek u višim razredima. Treći razrediSaša Ovčarić osvojio je 1. mjesto, Mirna Drabić 4. mjesto, a Lovro Kutnjak 7. mjesto. Četvrti razrediBruno Benčik osvojio je 5. mjesto.

Emanuel Hodić osvojio je 1. mjesto u kategoriji petih razreda, sa puno većom konkurencijom (5 puta veći broj natjecatelja nego u trećim i četvrtim razredima). Prate ga Roko Gluhak na 9. mjestu, Andrija Železnjak na 20. mjestu, Dominik Vugrinec na 24. mjestu, Fran Leček i Maksim Pleša na 38. mjestu i Roko Milosavljević na 49. mjestu. Važno je naglasiti da je razlika između 9. i 20. mjesta bila samo 10 bodova. U kategoriji šestih razreda Neo Loparić osvojio je 11. mjesto.

Mentor učenicima i voditelj natjecanja Hrvatske Logo lige je Viktor Lazar mag. inf.

 

Posted by Viktor Lazar