Arduino akademija

Internet stvari (IOT) više nije samo „buzzword“ ili najnoviji trend u tehnologiji, već svakodnevna pojava koja nas prati u našim životima. Uređajima koje koristimo volimo lijepiti etiketu „smart“, pa se tako svakodnevno koristimo pametnim telefonima, televizorima, frižiderima, satovima, perilicama rublja, itd.

S druge strane, naša okolina svakim je danom preplavljena sa sve više nove tehnologije koju je ponekad teško razumjeti. Tečaj Arduino akademija pružit će polaznicima vrijedna znanja vezana uz razvoj vlastitih projekata iz područja internet stvari, prototipiranja, otvorenih platformi za razvoj elektroničkih prototipova i ugrađenih sustava (Arduino) te razvoj aplikacija za umrežavanje i upravljanje takvim uređajima.

PROJEKTI IZRAĐENI PRETHODNIH GODINA:


 

Ishodi:

Radionica će se temeljiti na projektnom pristupu te će stavljati jak naglasak na važnost rada u timu i međusobnoj suradnji. Tematika samih projekata svodi se na probleme iz naše svakodnevnice, poput uzgoja biljaka, brige za kućne ljubimce, praćenja vremenskih pojava i kvalitete zraka.

Uzrast:

Tečaj je namijenjen starijim osnovnoškolcima, od 5. do 8. razreda osnovne škole.