Izrada web stranica

U današnje vrijeme svi znaju za internet i za web stranice. No, znate li samostalno izraditi web stranicu i plasirati sadržaj na webu?

Ovaj je tečaj namijenjen upravo početnicima koji će tijekom predavanja steći znanja iz web programiranja i upoznati se sa svim tehnologijama potrebnim za izradu web stranica. Polaznici će naučiti od čega se sastoje web stranice, upoznati se s procesom izrade i nastanka Internet stranica te na vlastitim primjerima samostalno kreirati stranicu po vlastitom izboru.

Predavanje je podijeljeno u tri dijela. Prvi dio usmjeren je na osnove web stranica u kojem će se učenici upoznati s HTML-om, CSS jezikom za oblikovanje stranica te naučiti koristiti Javascript, jezik za izradu dinamičnih stranica. Drugi dio predavanja bit će posvećen programskom jeziku PHP pomoću kojeg se izrađuju stranice, dok će u posljednjem dijelu biti riječ o bazama podataka, njihovoj svrsi, izradi i namjeni.

Ishodi:

Cilj tečaja je upoznati djecu s izradom web stranica kako bi samostalno mogli razvijati web stranice, od onih jednostavnijih do složenijih. Polaznici će naučiti koristiti MySql (DB Maria) baze podataka, PHP za pozadinske akcije te HTML, CSS i Javascript za vizualizaciju podataka.

Uzrast:

Tečaj je namijenjen osnovnoškolcima i srednjoškolcima, od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole.