Međimurski informatičari briljirali u prvom kolu HONI natjecanja!

U nedavno održanom prvom kolu Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI), polaznici Centra Izvrsnosti (CIIMZ) iz Međimurja su zablistali, predstavljajući udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK). Ova natjecanja okupljaju najbolje informatičare iz cijele države, pružajući im priliku da pokažu svoje znanje i vještine u rješavanju zahtjevnih problemskih zadataka.

Međimurski informatičari, pod pokroviteljstvom Međimurske županije, su se uspješno nosili s jakom konkurencijom, demonstrirajući visoku razinu stručnosti. U tri sata vremena, sudionici su rješavali sedam izazovnih zadataka koristeći jedan od tri programska jezika: Python, C/C++ ili Pascal.

Ponosno ističemo da su prva mjesta u svojim kategorijama osvojili Bruna Tkalec (3. razred OŠ) i Andro Štefulj (4. razred OŠ). Na drugim mjestima su se sjajno plasirali Ian Sršan i Oleksandr Moskalov (5. razred OŠ), te Ilan Buza (4. razred OŠ) i Lovro Žagar (6. razred OŠ) osvojivši treća mjesta u svojim kategorijama.

 

Rezultati prvog kola natjecanja za učenike 3. razreda osnovne škole

 

Rezultati prvog kola natjecanja za učenike 4. razreda osnovne škole

 

Rezultati prvog kola natjecanja za učenike 5. razreda osnovne škole

 

Rezultati prvog kola natjecanja za učenike 6. razreda osnovne škole

Rezultati prvog kola natjecanja za učenike 7. razreda osnovne škole

 

Pohvalan je uspjeh i Frana Topolnjaka (6. razred) koji je u prvom kolu natjecanja zauzeo 4. mjesto, dok su među deset najboljih natjecatelja bili i: Pavao Margotić (5. razred), Oleg Darabuš (6. razred), Marta Topolnjak i Petar Filo (7. razred) te Ivano Lukačević i Marin Rođak (8. razred).

Među učenicima prvih razreda srednje škole najuspješnija je bila Ozana Margotić, u kategoriji drugih razreda Fran Janči, dok su u kategoriji trećih i četvrtih razreda najbolji plasman ostvarili Antun Kralj i Jakov Biškup.

 

Nekoliko fotografija s prvog kola HONI natjecanja

 

Mentori natjecatelja bili su Dejan Drabić, mag.inf., Marin Drabić, mag.inf. i Miljenko Blažeka, prof.

Detaljan pregled rezultata prvog kola možete pogledati ovdje.

Sljedeće kolo natjecanja na rasporedu je 02. prosinca.

Posted by Irena Štefok