MIS i MIK na WER – otvorenom kupu Hrvatske

Naši članovi su u subotu, 23. rujna sudjelovali na WER – otvorenom kupu Hrvatske.

Ovo dosad najveće međunarodno natjecanje u edukacijskoj robotici na području Hrvatske okupilo je ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Srbije. Učenici i mentori, njih gotovo 300, natjecali su se u tri dobne skupine: 1.-4. razred OŠ, 5.-8. razred OŠ i srednjoškolski uzrast. Ovim natjecanjem opet smo upisali Međimurje na jednu drugačiju kartu – kartu neprestane želje za učenjem i napretkom. U nastavku pogledajte kartu ustanova i udruga koje su sudjelovale na natjecanju.

U Hrvatskoj je natjecanje organizirao IRIM – Institut za razvoj i inovativnost mladih s kojim udruge aktivno sudjeluju i na ostalim projektima. Priliku za sudjelovanje dobile su samo najaktivnije organizacije i udruge koje su se dokazale sudjelovanjem u ostalim projektima i ulaganjem u obrazovanje djece.  Natjecanje je globalnog karaktera, a učenici rješavaju zadatke koji zahtijevaju različite vještine – okretanje kotačića, premještanje predmeta, prenošenje tereta i slično.  Zanimljiva je činjenica da svi natjecatelji dobivaju istu opremu kojom grade i programiraju robote, kako bi se osigurali pravedni i jednaki uvjeti.

Udruge MIS i MIK natjecale su se u dvije dobne skupine – 5.-8. razred OŠ i srednjoškolski uzrast, a ekipe su vodili mentori Renato Železnjak i Viktor Lazar. Članovi ekipa koji su se natjecali:

MIS (5.-8. razred OŠ): Matija Bujanić, Šimun Ćosić, Fran Železnjak i Renato Železnjak (mentor)
MIK (srednje škole): Lana Šprajc, Tio Špicar, Mihael Pristav i Viktor Lazar (mentor)

Posted by Viktor Lazar