Mladi inženjeri

Radionica strojarstva i konstruktorstva namijenjena je djevojčicama i dječacima s izraženim interesom prema izradi uporabnih predmeta od različitih vrsta materijala, prvenstveno sastavljanju metalnih konstrukcija. Polaznici će, pridržavajući se mjera zaštite na radu, steći vještine sigurnog i pravilnog rukovanja alatima, što će im pomoći u rješavanju svakodnevnih problema, zadataka i kućanskih poslova.

Tijekom tečaja, učenici će steći znanja i vještine izrade predmeta poput pravih malih majstora, a pritom razvijati i kreativnost, finu motoriku i naučiti izrađivati predmete sukladno tehničkoj dokumentaciji, uz mogućnost nadogradnje radova vlastitim idejama. Svaki polaznik samostalno će sastaviti metalnu konstrukciju/model iz konstrukcijskih setova.

Ishodi:

Radionica će potaknuti interes za strojarstvom i tehnikom općenito te poslužiti kao usmjerenje polaznika za izbor tehničkih zanimanja.

Uzrast:

Tečaj je osmišljen za učenike od 5. razreda osnovne do 2. razreda srednje škole. Praktične radionice odvijat će se u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju-Metalska jezgra Čakovec.