Održano predavanje u OŠ Strahoninec

Udruga “MIS” u suradnji sa OŠ Strahoninec organizirala je 19.11.2015. predavanje s ciljem upoznavanja roditelja i djece o dobrobitima programiranja te mogućnošću upisa na tečajeve.

Na tržištu kronično nedostaje programera, te istraživanja pokazuju da će problem biti još izraženiji u nadolazećim godinama. Programerski posao je jedan od najbolje plaćenih poslova, a u Hrvatskoj trenutno nedostaje programera. Danas fakulteti zahtijevaju prethodno znanje informatike i programiranja te je stoga najbolje djecu unaprijed pripremiti za to, idealno nekim od tečaja izvan redovnog nastavnog programa. Uz to, programiranje razvija logičko razmišljanje kod djece te im ujedno pomaže i u matematici i rješavanju svakodnevnih problema.

Trenutni polaznik MIS tečaja i učenik OŠ Strahoninec Tio Špicar predstavio je svoju igru SumBa koja koristi napredne koncepte programiranja, logičkog razmišljanja te rad sa zvukom, slikom, pokretima i mnogim drugim elementima koji se koriste u samoj igrici.

MIS nudi više tečajeva prilagođenih različitom uzrastu, interesima i prethodnom znanju djece. Svi tečajevi su usklađeni s aktualnim tehnologijama te najtraženijim pozicijama u IT tvrtkama. Trenutno su u ponudi sljedeći tečajevi:

  • Algoritmi – uče se osnovni i napredni koncepti programiranja i logičkog razmišljanja koje čini temelj za dobrog programera
  • Web tehnologije – program obuhvaća integraciju najnovijih Web tehnologija s bazom podataka te izradu statičkih i dinamičkih Web stranica
  • Mobilne tehnologije – pruža potrebno znanje za izradu aplikacija na Android platformi (jedan od najrasprostranjenijih mobilnih operacijskih sustava)

Uz trenutne tečajeve, u planu su i tečajevi za Java programiranje, programiranje igrica, robotiku te Internet stvari (eng. Internet of Things).

DSCF7181 DSCF7184 DSCF7192

Informacije o terminima tečaja udruge MIS možete pronaći na stranicama udruge ili slanjem upita na e-mail adresu tecajevi@udruga-mis.hr.

 

 

Posted by Matija Novak