Polaznici radionice Arduino akademija izrađuju inovativne projekte

Radionica Arduino akademija pruža polaznicima vrijedna znanja vezana uz razvoj vlastitih projekata iz područja internet stvari, prototipiranja, otvorenih platformi za razvoj elektroničkih prototipova i ugrađenih sustava (Arduino), te razvoj aplikacija za umrežavanje i upravljanje takvim uređajima. Radionica se temeljiti na projektnom pristupu te se stavlja jak naglasak na važnost rada u timu i međusobnoj suradnji. Tematika samih projekata svodi se na probleme iz naše svakodnevice, poput uzgoja biljaka, brige za kućne ljubimce, praćenja vremenskih pojava i kvalitete zraka. Radionica se provodi u sklopu projekta Želim biti INformatičar!

Učenici su se početkom tečaja upoznali s radom Arduino platforme te programiranjem Arduino mikrokontrolera. Naučili su osnove elektronike i kako osmišljavati i povezivati jednostavne strujne krugove.

Nakon usvajanja potrebnih znanja o senzorima i aktuatorima, učenici nastavljaju rad na vlastitim projektima na zadane teme. Njihov rad i atmosferu s tečaja pogledajte u videu koji se nalazi na kraju objave.

Učenički projekt – senzor za parking

Učenički projekt – praćenje rasta biljke

Projekt  Želim biti INformatičar! je sufinanciran je kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Voditelj radionice je i mentor učenicima je Viktor Lazar.

Posted by misadmin