Projekt “Budi IN(formatičar)!” – potpora razvoju STEM-a u Međimurskoj županiji

S ponosom Vas obavještavamo o našem inovativnom projektu "Budi IN(formatičar)", koji se ostvaruje u suradnji s ključnim partnerima iz javnog i odgojno-obrazovnog sektora. Udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) predstavlja pokretača ove inicijative, a projekt je podržan kroz sufinanciranje Ministarstva znanosti i obrazovanja, osiguravajući sredstva kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2023./2024.

Naši partneri, koji su ključni za uspjeh ovog projekta, uključuju Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec, Tehnološko inovacijski centar Međimurje, Metalsku jezgru Čakovec, Međimursku županiju, Grad Prelog, Graditeljsku školu Čakovec, Osnovnu školu Gornji Mihaljevec, Osnovnu školu Prelog,  Dječji vrtić Vesela loptica Prelog te udrugu Mladi informatički stručnjaci (MIS).

Projekt se odvija u prostorima Tehnološko inovacijskog centra Međimurje i Metalske jezgre Čakovec, pružajući idealno okruženje za razvoj informatičkih talenata. Naš cilj je pružiti visokomotiviranim i darovitim učenicima iz Međimurske županije priliku za kontinuirani individualni i grupni izvannastavni rad.

Tečajevi koje nudimo polaznicima uključuju:

  • Razmišljaj računalno 1
  • Razmišljaj računalno 2
  • Dodatna doza fizike
  • Igraj svoju igru
  • Svakog tjedna matematička radionica jedna
  • Programiranje uz igru
  • YouTik

Osim toga, planiramo organizirati dvije javne tribine/javna predavanja na lokacijama partnera, fokusirajući se na važnost STEM-a u obrazovanju. Poseban naglasak stavit ćemo na razvoj računarstva i IT-a među visokomotiviranom djecom predškolske dobi, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Posted by Irena Štefok