Završila Hrvatska Logo liga

Prošle subote, 10. ožujka 2018. održano je posljednje, 6. kolo Hrvatske Logo lige. Učenici osnovnih škola tako su se šesti put ove školske godine natjecali u rješavanju problemskih zadatak. Našim natjecateljima, koje pripremamo u sklopu programa edukacije djece i mladih udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatičari Strahoninca (MIS) ovo je bila prva i veoma uspješna sezona natjecanja. Ovom prilikom čestitamo svim članovima udruga MIK i MIS koji su uložili izniman trud i napor u svladavanje programskog jezika Logo i pripremali se za natjecanja. Rezultati natjecanja su izvrsni, posebno kada se napomene da je ovo prva godina edukacije i natjecanja u programskom jeziku Logo, pa tako polaznici uče ovaj programski jezik manje od šest mjeseci. S obzirom na to sljedećih godina očekujemo još veći napredak i bolje rezultate, te natjecanje u starijim dobnim skupinama.

Edukacija i natjecanje naših članova provodi se uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog Saveza Informatičara, Grada Čakovca i Međimurske županije, te uz podršku Tehnološko inovacijskog centra Međimurje u čijim prostorima održavamo naše aktivnosti.

 

Rezultati 6. kola Hrvatske Logo Lige – učenici koji su bili unutar prvih deset mjesta u svojoj dobnoj skupini (ukupni rezultati mogu se pogledati na http://logoliga.hsin.hr/rezultati.php) :

Saša Ovčarić – 3. razred – 1. mjesto
Mirna Drabić – 3. razred – 2. mjesto
Lovro Kutnjak – 3. razred – 6. mjesto

Filip Vinko – 4. razred – 3. mjesto
Bruno Benčik – 4. razred – 8. mjesto
Matej Zečar – 4. razred – 10. mjesto

Andrija Železnjak – 5. razred – 9. mjesto

Završetkom Hrvatske Logo lige 2017/2018 dobili smo i ukupne rezultate za ovu sezonu. Učenici koji su u svojoj kategoriji bili unutar prvih deset mjesta (ukupni rezultati mogu se pogledati na http://logoliga.hsin.hr/rezultati.php) :

Lovro Kutnjak – 3. razred – 2. mjesto
Saša Ovčarić – 3. razred – 3. mjesto
Mirna Drabić – 3. razred – 4. mjesto

Bruno Benčik – 4. razred – 9. mjesto
Filip Vinko – 4. razred – 10. mjesto

Andrija Železnjak – 5. razred – 7. mjesto
Emanuel Hodić – 5. razred – 8. mjesto

Mentor učenicima i voditelj natjecanja Hrvatske Logo lige je Viktor Lazar mag. inf.

Posted by Viktor Lazar