Besplatne STEM radionice – „STEM Hero“ i „Budi IN(formatičar)!“

Besplatne STEM radionice – „STEM Hero“ i „Budi IN(formatičar)!“

Udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) Čakovec organiziraju niz BESPLATNIH radionica kroz projekte „Budi IN(formatičar)!“ i „STEM Hero“ financirane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Jeste li spremni za učenje, zabavu i istraživanje? Zaronite s nama u svijet STEM-a! Više informacija o radionicama potražite u nastavku.

Radionice će se održavati u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra (TICM) Čakovec (Bana Josipa Jelačića 22/B) i Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju - Metalska jezgra Čakovec (Bana Josipa Jelačića 22/D).

PRIJAVA KANDIDATA TRAJE DO 19.2.2024., ODNOSNO DO POPUNJENJA SLOBODNIH MJESTA. ZA SVAKU SKUPINU PREDVIĐENO JE DO 15 POLAZNIKA.

Dodatna doza fizike

Radionica je namijenjena učenicima koji žele produbiti svoje razumijevanje fizikalnih koncepata. Naglasak je na razvoju znatiželje, sposobnosti opažanja i eksperimentiranja.

Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/stem-centar-2023-2024/dodatna-doza-fizike/.

YouTik

Radionica omogućuje polaznicima sveobuhvatnu priliku za usvajanje vještina potrebnih za stvaranje video sadržaja. Polaznici će naučiti ključne aspekte video produkcije i snimanja kvalitetnih videozapisa, tehnike snimanja, kao i osnove uređivanja videozapisa.

Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/stem-centar-2023-2024/youtik-video-make/.

Kemijam!

Dobro došli u čarobni svijet kemije, mjesto gdje se svaka kapljica pretvara u magiju, a svaka reakcija stvara čarobne priče! Zamišljajte laboratorij kao svoj osobni prostor u Hogwartsu, a sebe kao istraživača čarobnjačkih tajni. Spojite svoje kemijske štapiće, prenesite svoje tikvice s eliksirima i spremite se za najuzbudljivije radionice ikad! Naša škola čarobne kemije očekuje vas s otvorenim naručjem, a vrata laboratorija kriju tajne koje će vas oduševiti. Svi vi budući čarobnjaci iz Harryja Pottera, dobro došli istraživati, učiti i stvarati čuda na našim radionicama.

Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/tecajevi-2023-2024/kemija-zivota/.

MetaloDrvo Kreativci

Dinamična radionica namijenjena djeci koja su zainteresirana za obradu materijala i izradu predmeta od drva i metala. Ova interaktivna radionica pruža djeci priliku da istraže svoju kreativnost, razviju vještine u radu s materijalima i potaknu inženjersko razmišljanje.

Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/metalodrvo-kreativci-2/.

Preko STEM-a do cilja

Dragi učenici pozivamo vas da se pridružite našoj STEM radionici koja će pružiti jedinstvenu priliku za stvaranje nečeg novog - izradi funkcionalnog teleskopa. Ako imate vještine u nečem od navedenog: modelarstvo, 3D dizajn i 3D ispis, elektronika, robotika, programiranje, fizika, matematika, umjetnost, web,... trebamo vas. Ova radionica je pravo mjesto gdje će i vaš mali doprinos pridonijeti konačnom cilju. Donosi nova iskustva, potiče timski rad i kreativnost, a sve kroz igru i u skladu s mogućnostima.

Više informacija i termini održavanja: https://mik.hr/stem-centar-2023-2024/preko-stema-do-cilja/.

Ne propustite priliku da istražujete, učite i inspirirate se našim besplatnim STEM radionicama. Vidimo se tamo!

Posted by Irena Štefok in Budi (IN)formatičar!, STEM Hero, Vijesti
Vrhunski uspjesi međimurskih informatičara na 4. kolu HONI natjecanja

Vrhunski uspjesi međimurskih informatičara na 4. kolu HONI natjecanja

U subotu, 10.02.2024. godine, održano je 4. kolo Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI), a mladi informatičari iz Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije (CIIMŽ) istaknuli su se vrhunskim rezultatima. Na natjecanju, koje je privuklo talentirane učenike informatike iz cijele Hrvatske, članovi Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije pokazali su iznimno znanje, vještine i strast prema informatici.

Opširnije

Posted by Irena Štefok in Centar izvrsnosti informatike, HONI
Edukacija za nastavnike – Razvoj računalnog razmišljanja kroz Python programski jezik

Edukacija za nastavnike – Razvoj računalnog razmišljanja kroz Python programski jezik

U sklopu 29. Zimske škole informatike, udruge MIS i MIK u suradnji s Hrvatskim savezom informatičara, održati će besplatnu edukaciju za nastavnike i ostale zainteresirane predavače i mentore. Radionica će održavati svakim danom od 19. do 23. veljače od 17 do 19 sati u Graditeljskoj školi Čakovec za sve  one s područja Međimurske županije, dok će za sve zainteresirane iz drugih krajeva pristup biti omogućen online pristupom.

Edukacija predstavlja dinamičan program usmjeren na unapređenje pedagoških vještina nastavnika informatike u području razvoja računalnog razmišljanja. Fokusirana na upotrebu Python programskog jezika, ova radionica pružit će nastavnicima konkretne alate, metode i pristupe za efikasno poučavanje računalnog razmišljanja te rješavanje problemskih zadataka.

PRIJAVA KANDIDATA TRAJE DO POPUNJENJA SLOBODNIH MJESTA!
Online edukacija namijenjena je nastavnicima koji su izvan Međimurske županije, dok je žiteljima iste namijenjen kontaktni/fizički pristup edukaciji.
Organizatori: Hrvatski savez informatičara, udruge MIS i MIK
Mjesto održavanja: Graditeljska škola Čakovec
razdoblje: od 19.2. do 23.2.2024.
termin: od 17:00 do 19:00
predavač: Dejan Drabić, mag. inf. (https://udruga-mis.hr/predavaci/)

Sadržaj radionice

1. Uvod u računalno razmišljanje:
- Definicija ključnih pojmova
- Značaj razvoja računalnog razmišljanja u današnjem obrazovnom kontekstu

2. PyCharm kao alat za razvoj računalnog razmišljanja u Python jeziku:
- Osnovne karakteristike Python programskog jezika
- Prednosti korištenja PyCharm alata

3. Problemski zadaci:
- Analiza različitih tipova problemskih zadataka
- Razumijevanje pristupa rješavanju problema kroz računalno razmišljanje

4. Metode poučavanja:
- Interaktivne metode poučavanja u nastavi informatike
- Praktične strategije za poticanje aktivnog sudjelovanja učenika

5. Praktična primjena:
- Rješavanje problemskih zadataka u Python jeziku
- Demonstracija pristupa učenju putem rješavanja problema

6. Razmjena iskustava:
- Nastavnicima će se  podijeliti iskustva iskusnih i nagrađivanih mentora u poučavanju računalnog razmišljanja
- Diskusija o izazovima i najboljim praksama

7. Resursi za daljnje učenje:
- Preporuke za literaturu, online tečajeve i alate
- Razvoj nastavničke zajednice putem online platformi

Cilj radionice je opremiti nastavnike informatike s praktičnim alatima i strategijama za uspješno vođenje nastave računalnog razmišljanja koristeći Python programski jezik. Kroz interaktivne aktivnosti, rješavanje problemskih zadataka i razmjenu iskustava, nastavnici će dobiti konkretne ideje i podršku za unapređenje svoje nastave. Ova edukacija postavlja temelje za razvijanje digitalnih vještina učenika kroz poticanje kritičkog razmišljanja, rješavanje problema i kreativnosti.

Posted by Dejan Drabić in Centar izvrsnosti informatike, Vijesti, Zimska škola informatike
29. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE

29. ZIMSKA ŠKOLA INFORMATIKE

Najbolji mladi informatičari i IT stručnjaci ponovo će se okupiti u Čakovcu

U Čakovcu će se treću godinu za redom održati najiščekivanija zimska manifestacija za najbolje mlade informatičare - 29. Zimska škola informatike. Ovogodišnje izdanje organizira Hrvatski savez informatičara u suorganizaciji sa svojim članicama iz Čakovca: udrugama Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK). Ovaj se program financira iz javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi za 2024. godinu. Posebno je značajna potpora Međimurske županije i Grada Čakovca, suradnja s Graditeljskom školom Čakovec, osobito uloge udruga MIS i MIK. Organizacija 29. Zimske škole informatike u Čakovcu ima izuzetan značaj za Međimursku županiju, predstavljajući ne samo sjajnu priliku za lokalnu zajednicu već i ključnu inicijativu u razvoju informatičkog obrazovanja mladih u regiji.

29. Zimska škola informatike održat će se od 17. do 24. veljače 2024., okupivši impresivan broj od otprilike 100 polaznika. Domaćinstvo će pružiti Graditeljska škola u Čakovcu, pridružujući se zajednici koja podržava razvoj mladih informatičara. Svečano otvaranje 29. Zimske škole informatike će se upriličiti 19.2.2024. godine u Sportskoj dvorani Graditeljske škole s početkom u 12 sati.

Najbolji mladi informatičari i IT stručnjaci ponovo će se okupiti u Čakovcu

Najbolji mladi informatičari i IT stručnjaci ponovo će se okupiti u Čakovcu

Ova manifestacija okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele države, uključujući osnovnoškolce i srednjoškolce, stvarajući platformu na kojoj talentirana mladež može razmjenjivati znanje, stvarati mreže i nadograđivati svoje informatičke vještine. Sudionici će imati priliku prisustvovati eminentnim radionicama koje će ih pripremiti za izazove najzahtjevnijih informatičkih natjecanja, posebice iz područja računalnih algoritama. Fokus će biti na raznim područjima informatike, posebice na programiranju. Škole informatike postaju sve privlačniji oblik učenja među mladima, pružajući polaznicima priliku da ne samo stječu znanje već i grade nova prijateljstva s osobama istih interesa. Tako će sudionici Zimske škole informatike 2024. imat će priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama, uključujući računalne Algoritme, Logo napredni, Python, C/C++/STL, 3D modeliranje i ispis, Lego robotika, Scratch Lego, te mnoge druge. Također, bit će organizirana posebna radionica namijenjena učiteljima informatike, kako bi i oni imali priliku unaprijediti svoja znanja i vještine.

Najbolji mladi informatičari i IT stručnjaci ponovo će se okupiti u Čakovcu

Značaj ovog "zimskog kampa" očituje se i u podršci koju pružaju lokalne organizacije poput udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) te Graditeljska škola u Čakovcu koja će biti domaćin. Ovaj događaj ne samo da jača suradnju među institucijama unutar županije već i potiče razvoj tehnoloških kompetencija mladih, potencijalno stvarajući buduće lidere u području informatike.

Osim toga, prisustvo mladih informatičara iz cijele Hrvatske dodatno promovira Međimurje kao središte inovacija i obrazovanja. Uvođenje novih ideja i perspektiva kroz ovo okupljanje pridonosi širenju vizije Međimurske županije kao naprednog centra za razvoj tehnologije.

U konačnici, organizacija 29. Zimske škole informatike postavlja Međimurje kao važno središte u promicanju informatičkog obrazovanja i razvoja mladih talenata, unapređujući ne samo lokalnu zajednicu već i ugled regije na nacionalnoj razini.

Voditelji ovog prestižnog događaja su Alenka Dogan Capan iz Hrvatskog saveza informatičara i Dejan Drabić, potpredsjednik Hrvatskog saveza informatičara, voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije i predsjednik udruge MIS. Svi zainteresirani mladi informatičari su pozvani da se pridruže ovoj jedinstvenoj prilici za učenje, druženje i napredovanje u svijetu informatike.

Posted by Dejan Drabić in Centar izvrsnosti informatike, Vijesti, Zimska škola informatike

Projekt “Budi IN(formatičar)!” – potpora razvoju STEM-a u Međimurskoj županiji

S ponosom Vas obavještavamo o našem inovativnom projektu "Budi IN(formatičar)", koji se ostvaruje u suradnji s ključnim partnerima iz javnog i odgojno-obrazovnog sektora. Udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) predstavlja pokretača ove inicijative, a projekt je podržan kroz sufinanciranje Ministarstva znanosti i obrazovanja, osiguravajući sredstva kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2023./2024.

Naši partneri, koji su ključni za uspjeh ovog projekta, uključuju Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec, Tehnološko inovacijski centar Međimurje, Metalsku jezgru Čakovec, Međimursku županiju, Grad Prelog, Graditeljsku školu Čakovec, Osnovnu školu Gornji Mihaljevec, Osnovnu školu Prelog,  Dječji vrtić Vesela loptica Prelog te udrugu Mladi informatički stručnjaci (MIS).

Projekt se odvija u prostorima Tehnološko inovacijskog centra Međimurje i Metalske jezgre Čakovec, pružajući idealno okruženje za razvoj informatičkih talenata. Naš cilj je pružiti visokomotiviranim i darovitim učenicima iz Međimurske županije priliku za kontinuirani individualni i grupni izvannastavni rad.

Tečajevi koje nudimo polaznicima uključuju:

  • Razmišljaj računalno 1
  • Razmišljaj računalno 2
  • Dodatna doza fizike
  • Igraj svoju igru
  • Svakog tjedna matematička radionica jedna
  • Programiranje uz igru
  • YouTik

Osim toga, planiramo organizirati dvije javne tribine/javna predavanja na lokacijama partnera, fokusirajući se na važnost STEM-a u obrazovanju. Poseban naglasak stavit ćemo na razvoj računarstva i IT-a među visokomotiviranom djecom predškolske dobi, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Posted by Irena Štefok in Budi (IN)formatičar!, Vijesti
Matematički izazovi

Matematički izazovi

Udruga Mladi informatički stručnjaci organizirala je radionice „Matematički izazovi“ pod pokroviteljstvom Grada Čakovca na kojem je sudjelovalo deset polaznika viših razreda osnovne škole. Polaznici su produbili postojeća matematička znanja i usvojili nove matematičke koncepte. Povezivali su matematiku sa svakodnevnim životom te s drugim disciplinama STEM-a.

Poticalo ih se na timski rad te na razvoj apstraktnog mišljenja i logičkog prosuđivanja. U rješavanju zadataka koristili su se matematičkim jezikom i pismom što će doprinijeti postizanju boljih rezultata učenika na matematičkim natjecanjima.

Polaznici su, uz mentorstvo Veronike Drk, između ostalog usvojili sljedeća znanja: rješavanje problemskih zadataka različitim metodama (prebrojavanje, pokušaj i pogreška, rješavanje unatrag), diofantske jednadžbe, magični kvadrati, geometrijske konstrukcije i problemi s opsegom i površinom…

Cijeli projekt osmišljen je kako bi omogućio učenicima koji imaju sklonosti i interes za matematiku da usvoje nove zahtjevnije koncepte, rješavaju zahtjevnije problemske zadatke, povežu stečena znanja s drugim disciplinama STEM-a i spoznaju njihovu primjenu u svakodnevnom životu.

Posted by Veronika Drk in Vijesti

Radionice Mini robotike: Mtiny i Code&Go Robot Mouse pokreću kreativnost malih programera

U trajanju od listopada do prosinca, Udruga Mladi informatički stručnjaci u partnerstvu s udrugom Međimurski informatički klub organizirala je radionice „Robotika za početnike“ pod pokroviteljstvom Grada Čakovca na kojem je sudjelovalo devet polaznika  (predškolci i prvašići) koji su uživali u fascinantnom svijetu robotike, istražujući i učeći kroz inovativne edukativne igre s robotima poput Mtiny i Code&Go Robot Mouse.  Radionice ovakvog tipa pružaju djeci priliku da razvijaju svoje računalno razmišljanje, kreativno mišljenje te stvaralačke vještine koje će im biti od velike koristi u budućnosti.

Mtiny, naš mali robot, odduševio je djecu svojim daljinskim upravljačem i karticama s naredbama. Djeca su dodirivala kartice  s različitim naredbama kako bi upravljala robotom i istraživala njegove mogućnosti. Takav interaktivni pristup učenju potiče razvoj logičkog razmišljanja i problem-solving vještina kod djece.

Code&Go Robot Mouse, s druge strane, koristi jednostavan princip pritiskanja tipke na svojim leđima. Ovaj mali miš robot omogućuje djeci da stvaraju svoje putanje i programe koristeći jednostavne kartice. Kroz ovu igru, djeca ne samo da uče osnovne koncepte programiranja, već i razvijaju svoju kreativnost i sposobnost planiranja.

Jedan od posebnih aspekata radionica je fokus na emocionalnom aspektu učenja. Djeca imaju priliku istraživati emocije kroz interakciju s robotima. Ova iskustva potiču razvoj socijalnih vještina kod djece i pomažu im u boljem razumijevanju i izražavanju vlastitih osjećaja.

Osim programiranja, djeca su se također bavila kreativnim zadacima poput crtanja i pisanja uz pomoć robota. Kroz ove aktivnosti, potičemo razvoj motoričkih vještina te potičemo djecu da koriste svoju maštovitost i izražavaju svoje ideje na inovativan način.

Na našim radionicama, djeca su došla u dodir s raznolikošću robota, uključujući i robota koji pripada jednom od naših polaznika. Oduševljenje među djecom bilo je posebno jer su imali priliku vidjeti robota koji ne samo da pleše i mijenja boje, već i iznenađujuće baca diskove. Ovaj susret s različitim robotičkim mogućnostima dodatno je obogatio iskustvo naših malih inovatora, potičući ih da sanjaju i kreiraju unutar šarenog svijeta robotike.

Svi ovi elementi zajedno stvaraju poticajno okruženje u kojem djeca rastući uz mini robotiku stječu ključne vještine za 21. stoljeće. Radujemo se daljnjem istraživanju i učenju s našim malim robotičarima, otvarajući vrata ka beskrajnim mogućnostima koje im svijet robotike pruža.

Posted by Irena Štefok in Nekategorizirano, STEM centar
Međimurski informatičari briljirali u prvom kolu HONI natjecanja!

Međimurski informatičari briljirali u prvom kolu HONI natjecanja!

U nedavno održanom prvom kolu Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI), polaznici Centra Izvrsnosti (CIIMZ) iz Međimurja su zablistali, predstavljajući udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK). Ova natjecanja okupljaju najbolje informatičare iz cijele države, pružajući im priliku da pokažu svoje znanje i vještine u rješavanju zahtjevnih problemskih zadataka.

Opširnije

Posted by Irena Štefok in HONI, Vijesti
Panel rasprava o prednostima i prijetnjama umjetne inteligencije

Panel rasprava o prednostima i prijetnjama umjetne inteligencije

U dvorani Riznice Međimurja, u organizaciji Međimurskog informatičkog kluba, Mladih informatičkih stručnjaka, Fakulteta organizacije i informatike Varaždin te uz podršku Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, održana je panel rasprava o dobrobitima i potencijalnim prijetnjama koje nam donosi umjetna inteligencija, kao i etičkim pitanjima koje otvara

Cilj organizatora i panelista bio je pružanje šireg uvida u trenutni razvoj umjetne inteligencije te perspektive koje otvara u budućnosti. Na samom početku sudionike predavanja i panel diskusije pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec, rekavši kako je ovo tema budućnosti koja će nam olakšati i dati odgovore na brojna pitanja i zahtjeve s kojima se susrećemo u današnjem suvremenom svijetu. „Umjetna inteligencija postala je neizostavan dio svakodnevnog života te ima ogroman potencijal koji treba na ispravan način iskoristiti stoga su važni ovakvi skupovi na kojima se iznose prednosti i mane razvoja umjetne inteligencije. Međimurska županija kroči ukorak s izazovima budućnosti i to ulaganjima u obrazovanje, ali i podržavanjem skupovima namijenjenih edukaciji javnosti poput ovog. Naš Centar znanja u kojem djeluju udruge Međimurskog informatičkog kluba i Mladih informatičkih stručnjaka, snažno razvijamo što je prepoznala i Europska komisija koja ga je svrstala među najuspješnije projekte te mu pruža besplatnu savjetodavnu podršku.“ kazao je župan.

Početkom mjeseca listopada na proglašenju najboljih europskih projekata, projekt ITEO – popularizacija STEM-a u Međimurju osvojio je dvije nagrade, što je još jedna potvrda izvrsnosti i prepoznavanja razvojne strategije Međimurske županije u osnaživanju područja obrazovanja u koje se mnogo ulaže i koje spada među prioritete strateških planova Županije. U uvodnom predavanju koje je održao prof. dr. sc. Markus Schatten, voditelj Laboratorija za umjetnu inteligenciju pri Fakultetu organizacije i informatike Varaždin, pojašnjeno je kako umjetna inteligencija funkcionira, njezine glavne primjene u svijetu te se osvrnuo na izazove i prijetnje u njezinoj primjeni kao i etičkim dilemama te trenutnim izazovima u polju umjetne inteligencije

Sudionici panel diskusije bili su Dejan Drabić, mag. inf., voditelj Centra izvrsnosti Međimurske županije i Mladih informatičkih stručnjaka, Viktor Lazar, mag. inf., iz udruge Međimurski informatički klub, te predavači s varaždinskog FOI-a prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i prof. dr. sc. Markus Schatten koji su otvorili teme korištenja umjetne inteligencije na ispravan način, razvoj kibernetičkog razmišljanja kod djece te njihovo pripremanje za budućnost, a bilo je riječi o tome kako svatko od nas umjetnu inteligenciju „nosi“ u džepu i da toga nismo ni svjesni s obzirom na činjenicu upotrebe pametnih telefona u svakodnevnom životu.

Sudionici panela složili su se kako postoji veliki potencijal umjetne inteligencije jer olakšava život i čini da ugodnijim no da svakako trebamo biti svjesni i opasnosti njezinog korištenja, jer jedan od preduvjeta „pametnog“ korištenja umjetne inteligencije je što bolja informiranost korisnika. Zajednički zaključak svih panelista je da umjetna inteligencija spada u multidisciplinarnu djelatnost, no da postoje vještine u kojima umjetna inteligencija nikad neće moći zamijeniti čovjeka, kao što su strateško razmišljanje, poštovanje etičkih smjernica pri donošenju odluka, kritičko razmišljanje ili pak održavanje odnosa, s toga roboti nikad neće moći zamijeniti učitelja u školi. Ovom zanimljivom i edukativnom predavanju uz brojne goste i posjetitelje nazočila je saborska zastupnica Dalija Orešković, a multimedijalna dvorana Riznice Međimurja bila je pretijesna za sve zainteresirane.

Posted by Irena Štefok in Nekategorizirano
Javno predavanje i panel raspravu o umjetnoj inteligenciji

Javno predavanje i panel raspravu o umjetnoj inteligenciji

Poštovani ljubitelji tehnologije, inovacija i budućnosti,

pozivamo vas na događaj koji će otvoriti nove perspektive u svijetu tehnologije:
Javno predavanje i panel raspravu pod nazivom
“UMJETNA INTELIGENCIJA I ŠTO NAM DONOSI U BUDUĆNOSTI!”.

Datum:    4. studenog 2023.
Vrijeme:  10:00 sati
Lokacija: Muzej Međimurja Čakovec (multimedijalna dvorana Riznice Međimurja)

Ovaj događaj organiziran je u suradnji udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurskim informatičkim klubom (MIK)Fakulteta organizacije i informatike Varaždin (FOI) te uz podršku Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Cilj nam je pružiti dublji uvid u trenutni razvoj umjetne inteligencije i njen značaj za budućnost.

Što možete očekivati na ovom događaju?

  • Uvodno predavanje o Umjetnoj inteligenciji pružiti će vam sveobuhvatan pregled o tome što AI predstavlja, kako funkcionira te koje su njegove glavne primjene u svijetu danas.
  • Panel raspravu nakon predavanja kroz koju će se razmotriti prilike i prijetnje, primjena u praksi, etička pitanja te kako AI oblikuje našu svakodnevicu.

Ovo je prilika za sve koji su znatiželjni i žele bolje razumjeti kako će se umjetna inteligencija razvijati i mijenjati naše živote. Bilo da ste učenik, student, profesionalac, poduzetnik ili jednostavno ljubitelj tehnologije, dobrodošli ste!

Ne propustite ovu priliku da saznate više o jednoj od najuzbudljivijih tehnoloških revolucija današnjice. Umjetna inteligencija je s nama, a budućnost je u našim rukama.

Vidimo se 4. studenog u Muzeju Međimurja Čakovec!

Posted by Dejan Drabić in Nekategorizirano