Polaznici tečaja 3D modeliranje i ispis izradili inovativne stalke za mobitel

U sklopu projekta "Želim biti INformatičar" koji udruga Mladi informatički stručnjaci provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, izvodi se tečaj "3D modeliranje i ispis". Tečaj polazi 11 učenika u dobi od 11 do 14 godina.

Nakon 30-ak odrađenih sati tečaja, učenici su na zavidnoj razini i zavidnom brzinom usvojili potrebna znanja i vještine 3D modeliranja. Sada već s određenim iskustvom u 3D printanju, učenici su samostalno osmislili, modelirali i prilagodili stalke za vlastite mobilne uređaje.

-Iako sam stalak za mobitel nije kompliciran proizvod, bilo je zahtjevno osmisliti i prilagoditi stalak koji će pružati dobru stabilnost, položaj i čvrstoću mobilnom uređaju. Također je trebalo voditi računa da vrijeme printanja i utrošeni materijal za izvođenje printa budu u  zadovoljavajućim okvirima, komentirao je voditelj tečaja Denis Vidović, mag.ing.mech.

Na kraju, svim učenicima valja čestitati na uspješno osmišljenom, modeliranom i ispisanom proizvodu, čemu u prilog svjedoče i priložene fotografije.

-Također, možemo biti sretni da su djeca već u ovoj dobi sposobna kritički promišljati i zaključivati te samostalno osmisliti i izraditi ovakve i slične proizvode. Upravo je poticanje takvih sposobnosti koje će svim polaznicima biti od značajne koristi u njihovoj budućnosti cilj i misija svih tečajeva u sklopu projekta "Želim biti INformatičar", dodao je voditelj.

 

Posted by Denis Vidović