Četiri člana MIK-a i MIS-a plasirala se na županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Sredinom veljače u školama diljem Hrvatske održana je školska razina natjecanja iz tehničke kulture. Na 65. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske sudjelovala su i četiri člana udruge Međimurski informatički klub, koja su se za natjecanje pripremala u sklopu edukativnih programa STEM centra.

 

U području Automatike za učenike 6. razreda natjecali su se Nikola Kovač iz Osnovne škole Hodošan te Jakov Virč i Andrija Gabrijel Kežman iz III. osnovne škole Čakovec. Mentor navedenih učenika bio je učitelj tehničke kulture Kristijan Ovčarić, a vanjski mentor Viktor Lazar, ujedno voditelj edukativnog programa STEM centra Arduino akademija i IoT. Program izvannastavnog karaktera pruža polaznicima vrijedna znanja vezana uz razvoj vlastitih projekata iz prodručja elektronike, Internet stvari, prototiporanja i korištenja platforme Arduino.

 

Nikola Kovač, učenik 6. razreda OŠ Hodošan

Jakov Virč i Andrija Gabrijel Kežman, učenici 6. razreda III. osnovne škole Čakovec

Svoja znanja i vještine na školskom natjecanju iz tehničke kulture pokazao je i Svet Tot, učenik 7. razreda Osnovne škole Mursko Središće. Sven se natjecao u kategoriji Obrada materijala, za što ga je uz učitelja tehničke kulture Sanjina Tomšića pripremao i vanjski mentor iz udruge MIK, voditelj edukativnog programa Mala škola strojarstva Kristijan Ovčarić. Spomenuti tečaj usmjeren je na izradu raznih predmeta, igračaka i mehanizama, kao i sastavljanje metalnih konstrukcija, pri čemu polaznici usvajaju vještine sigurnog rukovanja alatima i pomagalima, stječu radne navike te razvijaju kreativnosti i motoriku.

Sven Tot, učenik 7. razreda OŠ Mursko Središće

Sva četiri učenika postigla su odličan uspjeh te se plasirala na županijsko natjecanje mladih tehničara koje će se održati 16. ožujka u Graditeljskoj školi Čakovec.

Posted by Dejan Drabić