Članovi MIS-a i MIK-a zauzeli sva prva mjesta u kategoriji Primjena algoritama!

Rezultati ovogodišnjeg školskog natjecanja iz informatike još jednom su opravdali djelovanje Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIS i MIK provode uz podršku Međimurske županije. 

Na nedavnom školskom natjecanju iz informatike članovi udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub ostvarili su odlične rezultate, zauzevši sva prva mjesta u najtežoj kategoriji natjecanja – Primjeni algoritama. Rezultat je to rada Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIS i MIK provode uz podršku Međimurske županije, a u sklopu kojeg se mladi programeri pripremaju za informatička natjecanja te stječu tražena i na tržištu rada cijenjena znanja, vještine i kompetencije.

Najbolji rezultat, odnosno maksimalan broj bodova, među učenicima 5. razreda osnovne škole postiglo je čak devet polaznika Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije i to: Eugen Janković, Vito Kerman, Melody Mesarić, Lovro Novak, Marin Plaftak, Gita Radiković, Fran Topolnjak, Kristijan Turk i Lovro Žagar. Mentori navedenim učenicima bili su Dejan Drabić i Marin Drabić.

Učenici 6. razreda Osnovne škole Nedelišće Jakov Marodi i Marta Topolnjak podijelili su prvo mjesto u svojoj generaciji, dok su treću poziciju zauzeli Petar Kocijan i Paulo Nomo Nemi, učenici Osnovne škole Belica i Osnovne škole Nedelišće. Njihov mentor bio je Dejan Drabić.

Sve ispitne zadatke točno su riješili i Leo Lipić iz Osnovne škole Draškovec i Ivano Lukačević iz II. osnovne škole Čakovec, oboje učenici 7. razreda. Postigavši drugi najbolji rezultat, Abel Baranašić iz Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica natjecanje je završio kao trećeplasirani.

Članovi MIS-a i MIK-a, čiji je mentor također bio Dejan Drabić, zauzeli su vrh i u kategoriji učenika osmih razreda. Prvo mjesto pripalo je Leu Dolencu (OŠ Draškovec), a drugo učeniku I. osnovne škole Čakovec Saši Ovčariću.

 

I srednjoškolci briljirali

Odlični rezultati nisu izostali ni kod srednjoškolaca. Prvo mjesto među učenicima prvih razreda podijeli su Fran Janči i Filip Vinko, oboje učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, čiji su mentori bili Darinka Drabić i Miljenko Blažeka. Navedeni mentori pripremali su i učenike 2. razreda srednje škole Roka Gluhaka, Dominika Vugrinca i Luku Žiškovića koji su osvojili prvo, drugo, odnosno treće mjesto. Jakov Biškup iz Tehničke škole Čakovec bio je najbolji među učenicima 3. razreda. Drugo mjesto u navedenoj generaciji pripalo je Luki Dakiću (Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec), a treće Marinu Topolnjaku (Tehnička škola Čakovec), dok je Matija Bujanić, učenik Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, postigao najbolji rezultat u konkurenciji učenika 4. razreda srednje škole. Mentori spomenutih učenika trećih i četvrtih razreda bili su Miljenko Blažeka i Dejan Drabić.

 

Tri učenika postala dvostruki prvaci

Osim u kategoriji Primjena algoritama, učenici 5. razreda Gita Radiković (OŠ Petar Zrinski Šenkovec), Fran Toplonjak (OŠ Strahoninec) i Lovro Žagar (I. osnovna škola Čakovec) natjecali su se i u kategoriji programskog jezika LOGO te i ondje postigli najbolji rezultat u generaciji i podijelili prvo mjesto. Za natjecanje ih je pripremao Viktor Lazar. Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije imao je svog predstavnika i u kategoriji šestaša i to Tina Vabeca iz III. osnovne škole Čakovec, ujedno jedinog natjecatelja u navedenoj dobnoj skupini.

 

Natjecatelji u vrhu i u Varaždinskoj i Zadarskoj županiji!

Udruge MIS i MIK iz godine u godinu bilježe i sve veći broj polaznika informatičkih tečajeva izvan Međimurja, u prvom redu iz susjedne Varaždinske županije, gdje su uz podršku međimurskih mentora Dejana Drabića, Marina Drabića i Miljenka Blažeke također zauzeli vodeće pozicije. Sedmaši Oliver Vitez, Marin Rođak i Dorian Panić osvojili su prvo, drugo i treće mjesto u svojoj generaciji. Najbolja među učenicima osmih razreda bila je Ozana Margotić, dok je drugo mjesto zauzeo Hugo Darbuš. Ispit je najbolje od svih učenika 2. razreda srednje škole s područja Varaždinske županije napisao Antunu Kralju, dok je drugo mjesto osvojio Marko Hrenić.

Od ove školske godine informatičkim tečajevima udruga MIS i MIK online prisustvuje i Nera Jurjević, učenica 8. razreda Osnovne škole Smiljevac. Novopečena članica međimurskih udruga ujedno je bila jedini natjecatelj na ovogodišnjem školskom natjecanju iz informatike u kategoriji Primjena algoritama za učenike 8. razreda s područja Zadarske županije.

Posted by Dejan Drabić