“Croatian makers” robotička liga u Međimurju

Dana 3.5.2016. godine (utorak) u 17:30 sati u Tehnološko inovacijskom centru Međimurja (TICM) počinje natjecanje u robotičkoj ligi pod kodnim nazivom “Croatian makers liga”. Obzirom na naše aktivnosti te suradnju s TICM-om  1. kolo robotičke lige održati će se Čakovcu, u prostorijama Tehnološko inovacijskog centra Međimurja. Osim samog natjecanja to je prilika da se ovaj vid rada još više popularizira obzirom na pozitivan utjecaj na obrazovanje djece.

Sve škole i udruge koje su se prijavile u ovu robotičku ligu dobili su od Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) po 5 malih robota koje djeca uče sastavljati te izrađivati računalne programe koji njima upravljaju.

Natjecanju će biti prisutno oko 20 ekipa uz svoje mentore i to iz Međimurja i Zagorja. Natjecatelji, učenici osnovnih škola, dobiti će zadatke koje će trebati riješiti te će se raditi testiranja uspješnosti izvedbi vezano uz rad robota. Da bi roboti uspješno prošli stazu natjecatelji će pokušati napisati najbolji program koji će voditi robota do konačnog cilja. Za svaki uspješni zadatak dobiti će se bodovi te će se mjeriti i vrijeme prolaska cijele staze.

Ovim putem pozivamo medije da svojom nazočnošću i objavama pomognu u nastojanju da djeci pružimo, ne samo bolje obrazovanje, već ono obrazovanje koje se temelji na sadašnjosti i budućnosti.

Posted by Dejan Drabić