Dani otvorenih vrata udruga MIS & MIK

preuzmi Udruge Mladi informatičari Strahoninca i Međimurski informatički klub Čakovec će u subotu 30. svibnja od 15 do 17 sati u prostorijama udruge “MIS” (Dravska 1, Strahoninec) predstaviti svoj djelokrug rada javnostiobzirom da udruge zajedno provode projekt “Škola mladih programera” sufinanciran od ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Sve se to odvija u sklopu Ureda Vlade Republike Hrvatske koji za udruge organizira Dane otvorenih vrata udruga. Tako će od 28. do 30. svibnja svoja vrata građanima otvoriti udruge širom Hrvatske kako bi im približile svoje programe i aktivnosti. Ovim činom udruge MIS i MIK žele da svi zainteresirani mogu dobiti uvid u rad udruga te na taj način potaknuti da se djeca učlane u rad istih.

Udruge već dugi niz godina organiziraju radionice, tečajeve i javna predavanja za djecu, mlade i odrasle. Uspješno se provodi projekt „Škola mladih programera“ sufinanciran od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i projekt „Budi informatičar“ sufinanciran od Grada Čakovca. Članovi udruga sudjeluju na raznim informatičkim natjecanjima: Infokup, Hrvatsko otvoreno natjecanje iz informatike, Smotra radova Hrvatskog saveza informatičara, Hrvatska informatička olimpijada gdje nižu vrhunske rezultate. Udruge svojim aktivnostima i programima nadopunjuju školski nastavni program, podižu nivo digitalne pismenosti djece i mladih, sudjeluju u njihovom odgoju te pomažu stvarati uvjete za bolju budućnost cijelog društva.

U 2015. godini koja se širom Europe obilježava kao Europska godina razvoja, Dani otvorenih vrata udruga prilika su da se dodatno osnaži solidarnost i povjerenje u lokalnim zajednicama i podsjeti na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške.

Pozivamo sve zainteresirane da se upoznaju s radom informatičkih udruga 30. svibnja od 15 do 17 sati u Centru za društvene, kulturne i javne potrebe općine Strahoninec.

Posted by Dejan Drabić