Informatičke pripreme za natjecatelje

Članovi udruga “Mladi informatičari Strahoninca” (MIS) i “Međimurski informatički klub Čakovec” (MIK) zajedničkom suradnjom provode dodatne pripreme članova za najprestižnija informatička natjecanja (algoritmi). Tako je u suradnji s hrvatskim olimpijcem Tonkom Sabolčecom uz potporu Hrvatskog saveza informatičara, organizirana prva u nizu radionica dodatnih priprema za predstojeća natjecanja. Ciljevi udruga temelje se u pronalaženju najboljih preduvjeta za napredak djece.

20160123_091833

Tonko Sabolčec je rodom iz Pleškovca, trenutno student prestižnog zagrebačkog FER-a, naš hrvatski informatički olimpijac. Član je našeg najboljeg sveučilišnog natjecateljskog tima koji se plasirao u finale ACM ICPC natjecanja. Udruge imaju svoje predstavnike u Hrvatskom savezu informatičara te svojim projektima doprinose izvrsnim rezultatima naših natjecatelja (3. mjestu u državi osnovnoškolske i srednjoškolske ekipe). U razgovoru s Tonkom dogovorene su radionice koje će prethoditi županijskoj razini natjecanja Infokup te Hrvatskom otvorenom natjecanju informatičara (HONI). Radionice su za članove udruga besplatne. Troškovi ovih radionica pokriveni su projektima udruga koje izravno podupire sam Hrvatski savez informatičara.

20160123_091938

Tonko Sabolčec je u ovom trenutku jedan od naših najboljih hrvatskih natjecatelja. Želimo spomenuti, osim njegove kvalitete i znanja, njegovu pristupačnost i skromnost te zahvalu što samoinicijativno želi i sam prenositi svoja znanja na mlađe kolege. U udruzi osobito potičemu potrebu prijenosa znanja te međusobnu i nesebičnu suradnju članova.

Neophodno je spomenuti da je sudjelovanje djece u natjecanju Algoritmi u programskim jezicima C++/Java/Python najveći stupanj referenci koje će članovima služiti u njihovom stručnom napredovanju u profesionalnoj karijeri. Već do sada smo imali niz poziva IT poduzeća koja traže vrsne i stručne programere kojih na tržištu nedostaje, odnosno, tržište će imati sve veću potražnju za istima obzirom na razvoj tehnologija.

Posted by Dejan Drabić