Državno natjecanje iz informatike 2020.

Od 5. do 7. listopada održana je državna razina natjecanja iz informatike za školsku godinu 2019./2020. Na nju su se plasirali učenici temeljem rezultata županijskog natjecanja održanog još u veljači 2020. U skladu s uputama Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, natjecanje se odvijalo u matičnim školama učenika. Članovi udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) natjecali su se u najzahtjevnijoj kategoriji – Primjena algoritama.

Osnovnoškolci su imali na raspolaganju dva i pol sata da riješe tri, a srednjoškolci četiri puna sata da riješe četiri problemska zadatka koristeći se programskim jezicima Python i C++. Ostvarili su izvrsne rezultate, a najbolji rezultat je postigao naš nebrojeno mnogo puta nagrađivani Martin Josip Kocijan.

Prisjetimo se da je nedavno Martin osvojio broncu na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održala u Nagykanizsi, kao i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru koja se zbog epidemiološke situacije održala online.

Ime i prezime razred Škola Mentori Osvojeno mjesto
Martin Josip Kocijan 4. razred SŠ Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec Miljenko Blažeka i Dejan Drabić 1.
Dominik Vugrinec 7. razred OŠ III. osnovna škola Čakovec Nataša Boj i Dejan Drabić 4.
Bruno Kosmačin 8. razred OŠ VI. osnovna škola Varaždin Danijel Lukić i Dejan Drabić 4.
Leo Dolenec 5. razred OŠ Osnovna škola Draškovec Marina Držanić i Dejan Drabić 5.
Matija Bujanić 1. razred SŠ Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec Miljenko Blažeka i Dejan Drabić 7.
Jakov Biškup 8. razred OŠ Osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec Lidija Matoša i Dejan Drabić 9.
Samuel Sobočan 8. razred OŠ Osnovna škola Smiljevac Marina Kulaš i Dejan Drabić 10.

Zahvaljujući Centru izvrsnosti iz informatike kojeg vodi udruga MIS u partnerstvu s udrugom MIK, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije te u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje, postignuti su ovi izvanredni rezultati. Centar nastavlja s radom i ove godine te se radujemo budućim ostvarenjima naših polaznika.