Infokup 2014.

MIS-ovci i ove godine uspješni na Infokupu 2014.

21. veljače 2014. u zgradi Tehničke škole Čakovec održano je županijsko natjecanje iz informatike. U kategoriji Algoritmi – 6. razredi pobjedu je odnio naš dugogodišnji član Martin Josip Kocijan, a uz njega sudjelovali su još i Tio Špicar i Lovro Makovec koji su osvojili 4. i 5. mjesto. U kategoriji Algoritmi – 8. razredi pobjedu je odnio još jedan naš dugogodišnji član i natjecatelj Nino Cmrečnjak. U kategoriji Algoritmi – 1. razredi srednje škole prvim se mjestom okitio naš Karlo Kovačić kojemu je do plasman na državnu razinu promaknuo za samo jedno mjestu u ukupnom poretku. U kategoriji Algoritmi – 2. razredi srednje škole najuspješniji je bio naš član Stjepan Požgaj. U kategoriji Algoritmi – 4. razredi srednje škole sudjelovao je Marin Drabić osvojivši 2. mjesto.

I Martin Josip i Stjepan su županijske testove riješili sa 100% bodova te su time ostvarili izravan plasman na državnu razinu natjecanja koja se održala od 17. do 20. ožujka u Primoštenu. Martin Josip je treću godinu zaredom postao državni prvak opet pomevši konkurenciju tako da je imao 50% bodova više od drugoplasiranog. Srednjoškolci su se pak natjecali u dva dana. Nakon prvog dana natjecanja Stjepan je bio 6., a nakon drugog dana natjecanja 2. Pošto su se bodovi zbrajali, konačno osvojeno mjesto za Stjepana je bilo 4.

MIS već dugi niz godina priprema djecu za informatička natjecanja i to u najtežim kategorijama – algoritmima. Ovo je bila još jedna vrlo uspješna godina i dokaz kvalitetnog rada s nadarenim učenicima.