MIS-ovci se plasirali na državno natjecanje

Nakon održavanja županijske razine informatičkog natjecanja INFOKUP 2016 objavljeni su službeni rezultati s listama pozvanih učenika na državnu razinu natjecanja. Članovi udruge MIS i ove godine su postigli izvanredne rezultate te je tako plasman na državno natjecanje ostvarilo čak petero:

  • Martin Josip Kocijan 8. r. (mentori Miljenko Blažeka i Dejan Drabić)
  • Mihael Pristav 8. r. (mentori Zlatko Okreša i Dejan Drabić)
  • Vedran Cifrek 7. r. (mentori Neven Smoljanec i Dejan Drabić)
  • Matija Bujanić 5. r. (mentori Karlo Zadravec i Dejan Drabić)
  • Leo Stričak 5. r. (mentori Nataša Boj i Dejan Drabić)

Prema sadašnjim informacijama četvorica njih će biti jedini predstavnici iz Međimurske županije na državnoj razini spomenutog natjecanja.

IMG_3282 20160116_090739
IMG_3349 IMG_3350

Natjecanje će se održati od 15. do 18. ožujka u Primoštenu te su u cijeloj državi sada u jeku pripreme za finalno natjecanje. Obzirom da je informatika jedna od najznačajnijih i najperspektivnijih grana današnjice, zasigurno i u budućnosti, u suradnji sa školama motiviramo djecu i roditelje te mnogoj djeci pomažemo kako bi stekla znanja i vještine analitičko logičkog načina razmišljanja koje imaju izravan utjecaj na uspjeh djece. I to ne samo u programiranju, već je dokazano da su takve vještine primjenjive na svim razinama života, osobito poduzetništva. Obzirom da je za takvim IT kadrom najveća potražnja, a ujedno su i najbolje plaćeni, potpora našem radu ne bi trebala izostati.

Svakodnevno se ističe kako je informatika važna za budućnost i napredak zemlje. Mi smo započeli taj put prije 12 godina. Naglasak smo stavili na djecu, jer djeca su budućnost svakog društva, stoga je to najisplativije ulaganje. Ulaganje koje ima višestruki povrat od uloženog, ali i zadovoljstvo svih nas što smo djeci omogućili da imaju bolju budućnost.

Posted by Dejan Drabić