JHIO 2015

Juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO), u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), godišnje je informatičko natjecanje za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske, koje se odvija prema pravilima po uzoru na svjetske i regionalne informatičke olimpijade.

kamp2015_logo

Udruga “MIS” imala je jednog svog kandidata na natjecanju Martina Josipa Kocijana koji je osvojio izvrsno 3. mjesto.

photo01

JHIO se tradicionalno održava na najprestižnijem informatičkom kampu mladih informatičara u nas koji je i ove godine održan u Krku od 25. lipnja do 5. srpnja. Na kampu su sudjelovala iz Međimurske županije 4 učenika, svi članovi udruga Mladi informatičari Strahoninca i Međimorski informatičku klub Čakovec, a to su Stjepan Požgaj (učenik Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec), Martin Josip Kocijan (učenik OŠ Petar Zrinski Šenskovec), Vedran Cifrek (OŠ Novi Marof) i Matija Bujanić (učenik OŠ Ivanovec).

Na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi sudjelovalo je 13 najuspješnijih učenika s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2014/2015 (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u organizaciji HSIN-a i Infokup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog saveza informatičara), koji su tijekom 3-4 sata natjecanja rješavali 3-5 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi, čija su rješenja kodirana u programskim jezicima Pascal, Python, C i C++. Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, naši najbolji bivši natjecatelji, osigurali su im teške i kvalitetne, ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 4. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelio je diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.


photo16

Posted by Dejan Drabić