Martin 7. na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

U subotu, 25. ožujka, održana je 23. po redu Hrvatska informatička olimpijada u prostorima Visokog učilišta Algebra te u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Radi se o najprestižnijem i najznačajnijem godišnjem informatičkom natjecanju za učenike srednjih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada. Pred natjecatelje su stavljena 4 teška problemska zadatka na algoritamskoj osnovi, a na raspolaganju im je bilo 5 punih sati (300 minuta).

Pravo na sudjelovanje je izborilo 25-ero srednjoškolaca koji su bili najbolji na ovogodišnjem Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici i Državnom natjecanju iz informatike. Među njima je bio i jedini predstavnik Međimurja, Martin Josip Kocijan, učenik prvog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i član udruga “Mladi informatičari Strahoninca” (MIS) i “Međimurskog informatičkog kluba” Čakovec (MIK). Zauzeo je izvrsno 7. mjesto ukupno i prvo mjesto u prvoj podskupini (1. i 2. razred srednje škole).

Tim je rezultatom izborio sudjelovanje na izbornim pripremama u Zagrebu od 10. do 13. travnja gdje će se kroz dodatne pripreme i natjecanja izabrati četveročlana ekipa koja će predstavljati našu državu na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Teheranu.

Želimo Martinu Josipu mnogo sreće i uspjeha u daljnjim natjecanjima!

Posted by Dejan Drabić