Udruge “MIS” i “MIK” u “WER Croatia Open iz Hrvatske”

Udruge “Mladi informatičari Strahoninca” (MIS) i “Međimurski informatički klub” Čakovec (MIK), obzirom na ostvarene rezultata izabrane su u skupinu 40 najboljih u državi te su im dostavljeni sofisticirani roboti koji će se koristiti za rad s djecom.

IRIM pokreće u Hrvatskoj natjecanje koje je dio WER svjetskog kupa i koristi naprednu opremu proizvođača Abilix. Početkom svibnja otvoren je natječaj za sudjelovanje u projektu. Prijaviti su se mogle sve osnovne škole i udruge uključene u “Croatian Makers” ligu, kao i  srednje škole.

Shodno rezultatima na polju STEM obrazovanja djece, uključenje udruga “MIS” i “MIK” u “WER Croatia Open” će omogućiti međimurskoj djeci pristup najsprestižnijoj svjetskoj robotičkoj tehnologiji. Važno je naglasiti suradnju s Tehnološko-inovacijskom centrom Međimurja čijom zajedničkom suradnjom i prostornim kapacitetima naša djeca imaju priliku stjecati znanja, vještine i kompetencije kao i u najnaprednijim zemljama svijeta.

WER – Croatia Open je prirodan nastavak bogatih izvan-kurikularnih aktivnosti koje IRIM besplatno implementira u školskom sustavu. Natjecanje će se održati krajem rujna, a pobjednička ekipa će u studenom ići na središnje natjecanje u Šangaj. Datum rujanskog natjecanja će biti objavljen naknadno. WER kup ima preko 500.000 natjecatelja godišnje u više od 30 zemalja. Pokrenut je u Kini 2000. godine, a prvo svjetsko natjecanje je održano 2013. godine.

Značajna prednost ovog natjecanja je da će svi učenici imati iste setove, te tako i iste prilike – opremu, kao i edukaciju koju potpunosti donira IRIM.

Više informacija možete doznati na stranicama IRIM-a.

Posted by Dejan Drabić