Na županijsko natjecanje iz informatike pozvana 54 natjecatelja!

Nakon nedavno održanog školskog natjecanja iz informatike, Županijska povjerenstva objavila su popis učenika pozvanih na županijsko natjecanje. Temeljem navedenih odluka, udruge Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub - koje provode projekt Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije - na županijskoj razini natjecanja imat će čak 54 predstavnika u dvije županije.

Osnovnoškolci briljirali

U kategoriji „Primjena algoritama“ za učenike 5. razreda na županijsko natjecanje pozvani su Eugen Janković, Vito Kerman, Lovro Novak, Marin Plaftak, Gita Radiković, Fran Topolnjak, Kristijan Turk, Lovro Žagar i Luka Zgrebec.

Među šestašima plasman su osigurali Jakov Marodi, Marta Topolnjak, Petar Kocijan, Paulo Nomo Nemi, Petar Filo, Niko Kocijan i Max Varga, dok će Leo Lipić, Ivano Lukačević, Abel Baranašić, Jakov Božanić i Andro Lovrenčić sudjelovati na natjecanju za učenike 7. razreda s područja Međimurske županije. U susjednoj Varaždinskoj županiji u istoj će kategoriji udruge MIS i MIK predstavljati Oliver Vitez, Marin Rođak i Dorian Panić.

Na ovogodišnjem županijskom natjecanju iz informatike natjecat će se i učenici osmih razreda Leo Dolenec, Saša Ovčarić i Michelle Mesarić, kao i Ozana Margotić i Hugo Darabuš koji pohađaju škole s područja Varaždinske županije. 

Plasman izborila 22 srednjoškolca

Ništa manje uspješni nisu bili ni srednjoškolci. Od učenika 1. razreda na županijskom natjecanju nastupit će Filip Janči, Filip Vinko (Međimurska županija) i Filip Melnjak (Varaždinska županija). Poziv su primili i učenici drugih razreda Roko Gluhak, Dominik Vugrinec, Luka Žišković i Dominik Vidović te polaznici varaždinskih škola Antun Kralj i Marko Hrenić. Od polaznika trećih razreda plasman je na županijsko natjecanje iz informatike za učenike s područja Međimurske županije ostvarilo dvanaest učenika: Jakov Biškup, Luka Dakić, Marin Topolnjak, Vedran Novaković, Luka Lukačević, Vito List, Marin Rameša, Petar Vinko i Vjeran Murković, dok će Jana Furdi, Noah Sitar i Ivan Melnjak pristupiti natjecanju županijske razine za učenike Varaždinske županije. Udruge MIS i MIK imat će predstavnika i među učenicima četvrtih razreda srednje škole i to Matiju Bujanića.

Troje „dvostrukih“ natjecatelja

Osim u kategoriji „Primjena algoritama“, polaznici 5. razreda međimurskih osnovnih škola Gita Radiković, Fran Topolnjak i Lovro Žagar natjecat će se na županijskom natjecanju iz informatike i u kategoriji „Algoritmi LOGO“.

Županijsko natjecanje iz informatike održat će se sljedeći petak, 17. veljače.

Posted by Dejan Drabić