Natjecatelji MIS-a i MIK-a ponovo u vrhu županije

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i I. osnovna škola Čakovec bile su domaćini županijskog natjecanja iz informatike u Međimurskoj županiji, koje je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), a u suradnji s Hrvatskim savezom informatičara, održano 2. ožujka.

Priliku sudjelovanja na županijskog razini natjecanja imalo je 48 članova udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK), ujedinjenih u projekt Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije (CIIMŽ) koji se provodi uz podršku Međimurske županije i Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Uz 39 natjecatelja na razini Međimurske županije, udruge MIS i MIK imale su svoje predstavnike i u Varaždinskoj županiji u kojoj su za županijsko natjecanje iz informatike, također kao vanjski mentori, predavači dviju međimurskih udruga pripremali 9 učenika. Naši članovi polučili su odlične rezultate u svim kategorijama, a posebno u najprestižnijoj i izuzetnoj cijenjenoj informatičkoj disciplini ‘primjena algoritama’.

LOGO

OSNOVNA ŠKOLA

• 5. razred
    • 1. mjesto – Teo Faić
  • 6. razred
    • 1. mjesto – Leon Žvorc
    • 2. mjesto – Mura Blažević
  • 7. razred
    • 1. mjesto – Filip Kitanović
  • 8. razred
    • 2. mjesto – Dominik Vugrinec

PRIMJENA ALGORITAMA

OSNOVNA ŠKOLA

• 5. razred
    • 1. mjesto – Leo Lipić (100%)
    • 1. mjestoIvano Lukačević (100%)
    • 3. mjesto – Abel Baranašić
  • 6. razred
    • 1. mjesto Saša Ovčarić
    • 2. mjesto – Leo Dolenec
    • 2. mjesto – Michelle Mesarić
    • 3. mjesto – Ema Sačar
  • 7. razred
    • 2. mjesto – Filip Vinko
  • 8. razred
    • 1. mjesto – Dominik Vugrinec

Natjecatelji MIS-a i MIK-a u kategoriji osnovnoškolaca na županijskom natjecanju iz informatike za Međimursku županiju s mentorom Dejanom Drabićem

SREDNJA ŠKOLA

• 1. razred
    • 1. mjesto – Vedran Novaković
    • 2. mjesto – Marin Topolnjak
    • 2. mjesto – Petar Vinko
    • 3. mjesto – Jakov Biškup
    • 3. mjesto – Luka Dakić
  • 2. razred
    • 1. mjesto – Matija Bujanić
    • 2. mjesto – Leo Stričak
  • 3. razred
    • 1. mjesto – Miksimilijan Hižman
    • 1. mjesto – Noa Oreški
  • 4. razred
    • 1. mjesto – Petar Belošević
    • 2. mjesto – Fran Meglić
    • 3. mjesto – Nikola Mesarić

Članovi MIS-a i MIK-a koji su sudjelovali na županijskom natjecanju iz informatike za Međimursku županiju sa svojim mentorom Miljenkom Blažekom, ujedno profesorom Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec

I naši natjecatelji iz susjedne Varaždinske županije također su ostvarili odlične rezultate i zauzeli prva mjesta u nekolicini kategorija. Posebno su se istaknuli Marin Rođak i Oliver Vitez koji su u konkurenciji 5. razreda osnovnih škola podijelili 1. mjesto u kategoriji ‘primjena algoritama’, osvojivši isti broj bodova.

Ozana Margotić briljirala je u čak dvije kategorije, ‘primjeni algoritama’ za učenike 6. razreda i ‘logu’ za 6. razred. U obje kategorije pomela je konkurenciju i osvojila 1. mjesto.

Od učenika osmih razreda najbolji su bili Antun Kralj i Marko Hrenić s osvojenim prvim i drugim mjestom u ‘primjeni algoritama’, dok je najbolji plasman od srednjoškolaca ostvario Bruno Kosmačin, učenik 1. razreda, zauzevši 3. mjesto u konkurenciji svojih vršnjaka u istovjetnoj kategoriji.

Gledajući ukupne rezultate, naši natjecatelji postigli su iznimne rezultate, kako na razini županija, tako i na razini države. Iako službeni rezultati još nisu objavljeni, realno je za očekivati da će MIS i MIK i ove godine imati nekoliko izuzetnih predstavnika na državnoj razini. Službeni rezultati zajedno s popisom učenika koji su pozvani na državno natjecanje bit će objavljen 16. ožujka.

U nastavku pogledajte detaljne informacije objavljene na službenoj stranici natjecanja.

Još jednom čestitamo svim sudionicima natjecanja na postignutim rezultatima te ih potičemo da i dalje uz pomoć svojih mentora rade na izvrsnosti i streme uspjehu.

Posted by Dejan Drabić