Osnovnoškolci MIS-a i MIK-a ponovo proglašeni ekipnim viceprvacima Hrvatske!

Krovna informatička organizacija u Hrvatskoj - Hrvatski savez informatičara - nedavno je organizirala Dan Hrvatskog saveza informatičara. Tradicionalni događaj ove je godine zbog okolnosti održan u online obliku, u prisustvu natjecatelja, mentora, stručnih suradnika i vodstva HSIN-a. Tom prigodom okupljenima su se obratili predsjednik HSIN-a Vlado Lendvaj i tajnik organizacije Krešimir Malnar te izložili kratak presjek prošlogodišnjih programa, postignuća i rezultata. Bila je to prilika i za proglašenje najboljih natjecatelja, ekipa i voditelja koji su u sezoni 2020./2021. ostvarili najbolje rezultate na Hrvatskoj Logo ligi i Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici, kao i reprezentativaca koji su predstavljali Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima.

Ekipno drugo mjesto u državi!

Među natjecatelje koji su prošle godine ostvarili najbolje rezultate uvršteno je čak šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub. Na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici istaknuli su se Fran Topolnjak, Ivano Lukačević, Leo Lipić i Ozana Margotić. Franu je pripalo 3. mjesto u kategoriji učenika 3. razreda, dok su Ivano i Leo zauzeli 2. i 3. mjesto među učenicima 5. razreda. Državnoj prvakinji Ozani pripalo je 3. mjesto u ukupnom poretku natjecatelja 6. razreda.

Ivano Lukačević, Ozana Margotić, Leo Dolenec i Marko Hrenić primili su pohvale za sudjelovanje na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, najznačajnijem godišnjem informatičkom natjecanju koje je ove godine okupilo 25 osnovnoškolaca s najboljim rezultatima na HONI-ju i Državnom natjecanju iz informatike.

Temeljem navedenih rezultata, kao i postignuća ostalih natjecatelja MIK-a i MIS-a na HONI-ju, udruga Mladi informatički stručnjaci ponovo je potvrdila status 2. najbolje ekipe u Hrvatskoj u kategoriji osnovnoškolaca. Ovu prestižnu titulu međimurski informatičari ponosno nose već dugi niz godina pod vodstvom mentora Dejana Drabića, mag.inf.

 

Hrvatska Logo liga

Odlične rezultate međimurski učenici postigli su i na natjecanju Hrvatske Logo lige. Jakov Marodi primio je priznanje za osvojeno 2. mjesto u kategoriji učenika 4. razreda, a Lovro Žagar okončao je sezonu kao trećeplasirani među učenicima 3. razreda. Njihov mentor bio je Viktor Lazar, mag.inf.

-Navedena priznanja potvrda su kvalitete našeg rada, da ono što radimo s djecom u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije daje mjerljive rezultate. Zajednička je to zasluga svih mentora koji u sklopu CIIMŽ kontinuirano rade s djecom, educiraju ih i pružaju kvalitetne IT programe izvan formalnog sustava obrazovanja, komentirao je D. Drabić.

Posted by Dejan Drabić