Polaznici Centra izvrsnosti informatike uspješni na školskoj razini Natjecanja iz informatike

U petak, 4. veljače, održana je školska razina Natjecanja iz informatike na kojoj su polaznici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije ostvarili značajan uspjeh.

Svoja su znanja i vještine stečene u Centru pokazali u kategoriji Primjena algoritama osvojivši mnoga prva mjesta u županiji, ali i na nivou države.

Među učenicima petih razreda osnovne škole, najviše su se istaknuli Jakov Marodi i Marta Topolnjak iz Osnovne škole Nedelišće riješivši ispit 100% (mentori su Maja Barbić i Dejan Drabić).

Među učenicima šestih razreda dva su učenika također ispit riješila 100%, a to su Leo Lipić iz OŠ Draškovec (mentori Marina Držanić i Dejan Drabić) te Ivano Lukačević iz II. OŠ Čakovec (mentori Gordan Bartolić i Dejan Drabić).

Među učenicima sedmih razreda najznačajniji uspjeh postigao je Leo Dolenec iz OŠ Draškovec osvojivši drugo mjesto na nivou države (mentori Marina Držanić i Dejan Drabić). Među osmašima od naših se polaznika najviše istaknuo Filip Vinko iz II. OŠ Čakovec (mentori Iva Naranđa i Dejan Drabić).

U programiranju pomoću jezika LOGO, najuspješniji su bili među šestim razredima Teo Faić iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec (mentori Lidija Matoša i Viktor Lazar), Jakov Hižman iz OŠ Vladimira Nazora Pribislavec (mentori Ljubica Murković i Viktor Lazar) te David Koštarić iz I. OŠ Čakovec (mentori Sanja Murk i Viktor Lazar). Među sedmašima se istakla Mura Blažević iz OŠ Ivanovec (mentori Kristina Fegeš i Viktor Lazar).

Srednjoškolci su se također natjecali u Primjeni algoritama. Među učenicima prvih razreda najuspješniji su bili Antun Kralj iz Prve gimnazije Varaždin (mentori Bojan Banić i Miljenko Blažeka) te Dominik Vugrinec iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (mentori Darinka Drabić i Miljenko Blažeka). Među učenicima drugih razreda najvještiji su bili Jakov Biškup iz Tehničke škole Čakovec (mentori Valerija Poljanec i Miljenko Blažeka) te Vedran Novaković iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (mentori Darinka Drabić i Miljenko Blažeka). Među učenicima trećih razreda istaknuo se Matija Bujanić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (mentori Miljenko Blažeka i Dejan Drabić), dok se među maturantima istaknuo Maksimilijan Hižman iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (mentori Darinka Drabić i Miljenko Blažeka).