ProMikro radionice za nastavnike

U skladu s ciljem Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije “Proširiti i unaprijediti primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije u učenju i obrazovanju”, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja pokreće projekt ProMikro kojem je cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

Glavna aktivnost projekta je edukacija učitelja različitih struka o načinima uporabe mikroračunala u nastavi svih predmeta, primjerice u Matematici, Prirodi, Tehničkoj kulturi, Informatici, Glazbenoj kulturi, Tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, uz posebni naglasak na razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti u djece.

Udruge MIS i MIK provode edukaciju nastavnika radi osposobljavanja za korištenja novih tehnologija, s naglaskom na mikroračunala, u nastavnom okruženju s djecom. U suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje, osposobljavanje se provodi u prostorima istog sa naglaskom da će u naš centar dolaziti nastavnici iz Međimurske, Varaždinske i djelom Koprivničke županije. Osoba zadužena za provođenje i organizaciju je Dejan Drabić, mag. inf., dok će zajedno s njim osposobljavanje nastavnika provoditi još Viktor Lazar mag. inf., Renato Železnjak, mag. inf. i Goran Levačić, mag. inf.

[envira-gallery id=”1586″]

Osposobljavanje je počelo prvom radionicom 4.10.2017. godine te će gotovo svaki dan slijediti i druge radionice zaključno s 14.10.2017. Do tada, predviđa se osposobljavanje gotovo 200 nastavnika, kako informatičkih, tako i drugih predmeta.

Posted by Dejan Drabić