Python akademija iznjedrila vrsne mlade informatičare

Tijekom svibnja i lipnja ove godine, udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) u suradnji s partnerskom udrugom Međimurski informatički klub (MIK), provela je radionicu Pyhton akademija. Radionica održana uz financijsku podršku Grada Čakovca bila je namijenjena učenicima od 4. do 8. razreda osnovne škole, s već postojećim predznanjem o programiranju i/ili izraženim sklonostima prema rješavanju matematičkih i logičkih zadataka.

Tijekom 20 školskih sati 15-ak polaznika osnovnoškolske dobi, uz podršku predavača Marina Drabića, mag.ing.mech., usvojilo je osnovne teorijske koncepte i praktična znanja za samostalno korištenje programskog jezika Python, ujedno najpopularnijeg programskog jezika koji se koristi na svim razinama obrazovanja - od osnovne škole do fakulteta.

Program je bio orijentiran i na upoznavanje sučelja najmodernijeg razvojnog alata PyCharm, pri čemu su polaznici naučili kako se naredbama stvaraju prvi računalni programi. U sklopu radionice čiji je cilj bio unaprijediti postojeće informatičke vještine mladih programera i pridonijeti razvoju logičkog, kritičkg i analitičkog načina razmišljanja, motiviraniji pojedinci pripremali su se i za sudjelovanje na informatičkim natjecanjima - Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici (HONI) te Državnom natjecanju iz informatike, na kojima su postignuti vrhunski rezultati.

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Dejan Drabić