Šestero polaznika Robotike za najmlađe sa stopostotnim rezultatom

U sklopu projekta „Želim biti INformatičar!“ ove školske godine provodi se tečaj „Robotika za najmlađe“. Projekt provodi udruga Mladi informatički stručnjaci uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tečaj polazi 13 učenika od 3. do 5. razreda osnovne škole.

Polaznici tečaja Robotika za najmlađe sudjeluju u Croatian Makers ligi. Nakon uspješno provedenog pretkola, kada je sedmero učenika riješilo zadatak sa stopostotnim rezultatom, red je došao i na 1. kolo lige. Isto se provodilo online od 2. veljače do 2. ožujka. Na natjecanju je sudjelovalo jedanaestero učenika udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub od kojih je čak šestero riješilo zadatak sa stopostotnim rezultatom.

Poredani po vremenskom rezultatu, maksimalan broj bodova ostvarili su: Marko Novak, Matija Krištofić, Jan Tkalec, Josip Sobočan, Roko Škvorc i Judita Klobučarić. U 1. kolu lige sudjelovali su i Maja Kolenko, Tomo Kriković, Filip Trabe Baranašić i Adela Šimunković s osvojenih 294 bodova te Juraj Palašek, koji je postigao 188 bodova.

Čestitke svim natjecateljima 1. kola Croatian Makers lige!

Posted by Dunja Škvorc