Sve brojniji na HONI-ju

Svakim kolom sve više članova udruga MIS i MIK sudjeluje na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici. Ove je subote, 16.12.2017. održano četvrto kolo ovog značajnog natjecanja ne samo za Hrvatsku nego i šire. Naime, učenici stranih zemalja također mogu na njemu sudjelovati i to je čak preporuka odbora za Međunarodnu informatičku olimpijadu. Zadaci su dobro osmišljeni, kreativni i stupnjevani tako da se u njihovom rješavanju mogu okušati i početnici i višegodišnji natjecatelji.

Tridesetak je naših članova u dvije učionice Tehnološko inovacijskog centra Međimurje brusilo svoje programerske vještine, no spomenut ćemo najuspješnije.

Među trećim razredima osnovne škole, istaknula se Mirna Drabić (OŠ Strahoninec) osvojivši 3. mjesto. Među šestim razredima osnovne škole istaknuli su se Samuel Sobočan (III. OŠ Čakovec) osvojivši 3. mjesto i Ema Kolmanić (OŠ Novi Marof) osvojivši 8. mjesto. Među sedmim razredima osnovne škole 2. mjesto je osvojio Matija Bujanić (OŠ Ivanovec), a među osmašima Filip Cvjetićanin (III OŠ čakovec) 6. mjesto. Među srednjoškolcima najuspješniji su bili Martin Josip Kocijan (2.razred Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec) osvojivši 1. mjesto, zatim Lana Šprajc iz istog razreda osvojivši 5. mjesto i Jurica Horvat (4. razred Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec) osvojivši 9. mjesto.

Sljedeće kolo je na rasporedu 20. siječnja 2018. godine.

Najbolji natjecatelji iz prethodne godine pozvani su na 23. zimsku školu informatike koja će se održati Krapini od 3. do 11. siječnja 2018. godine. Čak 3 naša natjecatelja prisustvovati će dodatnim pripremama, a to su Martin Josip Kocijan, Matija Bujanić i Samuel Sobočan.