Virtualna učionica “Moja prva web stranica”

U sklopu projekta "I ja programiram!" sufinanciranog od strane Međimurske županije, udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) organizira BESPLATNU online redionice web tehnologija.

Virtualna učionica kroz koju će putem video radionice osnovnoškolska djeca napraviti svoje prve korake u učenju HTML jezika za izradu web stranica.
Pokazati ćemo od kojih dijelova se sastoji jedna web stranica, kako je strukturirana, koji su glavni dijelovi stranice itd. Isto tako prikazat ćemo kako se koristi HTML5 kod kod izrade stranica, kako se naprave linkovi na drugu stranicu, kako se učitavaju slike na stranicu, kako se učitavaju video-i itd.
Cilj ovog predavanja je da se polaznicima pokaže kako započeti izradu neke web stranice.
Predavanje je namjenjeno početnicima koji bi htjeli započeti sa izradom web stranica, a neznaju odakle bi krenuli.

Svi zainteresirani će korištenjem ovih materijala moći izraditi svoju prvu web stranicu. Radionica će se izvoditi „online“, tj. putem Microsoft Teams platforme i biti će otvorenog tipa.

Nakon prijave putem online obrasca, roditelji će putem elektroničke pošte dobiti sve dodatne potrebne informacije radi priključenja u online događaj.

Za spomenutu temu pripremiti će se i video isječak koji će dobiti polaznici, a ujedno će se isti podijeliti putem našeg YouTube kanala.

Posted by Igor Matoša