Vrijedna donacija uložena u obrazovanje djece i mladih

Zahvaljujući podršci i donaciji renomirane informatičke tvrtke King ICT, udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) nedavno je organizirala i provela besplatan informatički tečaj za napredne osnovnoškolce u trajanju od 20 školskih sati. Tečaj orijentiran na produbljivanje znanja i usavršavanje vještina programiranja u programskom jeziku C++ održan je u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Polaznici su usvojili znanja i vještine programiranja u najbržem programskom jeziku na svijetu

-Naši članovi, ujedno vrsni natjecatelji na informatičkim natjecanjima, već su svladali napredne tehnike programiranja u programskom jeziku Python. Naš partner – tvrtka King ICT omogućila nam je da napravimo pozitivan iskorak i prenesemo našim polaznicima znanja o C++-u, najbržem jeziku u razvoju računalnih algoritama. Ovaj tečaj osigurao im je kvalitetnu podlogu za napredovanje i razvoj vještina potrebnih za natjecateljsko programiranje. Jer, osim točnih rješenja, za ostvarenje najboljih rezultata na natjecanjima važno je ponuditi rješenje koje daje točan rezultat u zadanom vremenskom okviru, u čemu će im novostečeno znanje uvelike pomoći, objasnio je voditelj tečaja Dejan Drabić, mag.ing.

Edukacija je održana u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje

Voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije naglasio je da udruga MIS bilježi kvalitetnu suradnju s jednom od najboljih hrvatskih informatičkih tvrtki King ICT, koja je prepoznala važnost ulaganja u obrazovanje mladih te ovom donacijom učenicima omogućila besplatno stjecanje novih znanja, ali i dala značajan podstrek njihovu daljnjem radu, u cilju postizanja napretka i razvoja izvrsnosti.

Posted by Dejan Drabić